Бъдещето на климатиците

За глобалното затопляне на Земята всички сме чували, а научните изследвания сочат, че в България се очаква настъпването на субтропичен климат. Едно е сигурно - климатикът ще остане наш верен помощник и все по-търсен уред за дома и офиса, докато пътуваме или си почиваме, през летните жеги и през зимните студове.

Какъв ще бъде климатикът в близкото бъдеще? Вече можем да го управляваме от разстояние чрез интернет от смартфона си, а климатичната система сама регулира температурата в жилището ни и ефективно намалява енергийните ни разходи. Неотдавна се заговори за магнитните климатици. При тях компресорите ще бъдат заместени от магнити, което ще направи новия уред енергоспестяващ и екологично чист. Очакваме и разработването на моделът 2в1 – климатик плюс телевизор. Моделът на бъдещето, както го наричат, нямало да се различава на външен вид от познатия ни LCD телевизор, само че ще притежава функциите и на климатик. Новият електроуред,разбира се, ще бъде снабден с всички екстри, дори и със защити от евентуални токови уреди.

Всичко това звучи прекрасно! А докато чакаме новите модели на бъдещето е ясно, че климатикът е уредът, който няма да изчезне, а напротив - ще продължи да се усъвършенства и занапред.

 

 


Сподели за Бъдещето на климатиците в Google+Сподели за Бъдещето на климатиците в Twitter