Климатик в детската стая

Може би един от най-противоречивите въпроси за климатиците е дали да сложим климатик в детската стая. Появяват се два основни проблеми през зимата:

  1. Печката и/или топлофикация се оказват не достатъчно бързо затоплящи и ефективни, когато се наложи да отопляте стая, в която спи бебе или дете. Отоплението на дърва и въглища изобщо не го коментираме!
  2. Сметката за ток и/или топлофикация е все по-висока, а резултатът - все така студена стая.

През лятото положението изглежда с подобни проблеми:

  1. Ползването на вентилатор не е здравословно ( да не говорим, че не е безопасно с малки деца в стаята ) и реално не охлажда достатъчно и равномерно. Създаването на течение в помещението е недопустимо, летните жеги – също.
  2. Сметката за ток остава все така висока, температурата – също.

Повечето ни клиенти, които са решили да закупят климатик за детска стая, се притесняват от няколко неща:

  • Шумът от климатика – Истината е, че преди да се спрете на определена марка и модел климатик, можете да проверите в техническите му характеристики нивата на шум. Съвременните модели климатици са с много ниски нива на шум, така че без значение дали е зима или лято, това отдавна не е нещо, за което да се притеснявате. Повече за Колко е шумен климатика?
  • Осезателен въздушен поток – За разлика от вентилаторите, които циркулират въздух в една посока, климатиците създават равномерно разпределение на въздушната струя и имат усещане за по-добър комфорт. За детска стая можете да изберете подови климатици, тъй като зимата топлата струя е ниско долу. Стенните климатици пък имат опция да насочите струята накъдето вие решите, че искате.
  • Изсушаване на въздуха от климатик – Преди години беше неизбежно. Пълнеха се канчета и тенджери с вода, за да се овлажнява въздухът. Още остава като опция, ако сте с по-стар модел климатик. При електрическите печки за отопление и радиатори проблемът е същият. Разбира се, производителите на съвременните климатици добавиха функции “меко изсушаване”, „овлажняване на въздуха“, което категорично спечели милиони родители да се спрат на климатик за отопление или охлаждане на детската стая.
  • Алергии от климатик – Всеки климатик има филтър, който се сменя и почиства, за да не причинява алергии! Климатичните системи играят ролята на „пречистватели“ на въздуха, а не обратното. Освен въздушните филтри потърсете климатици които имат допълнителни филтри антиалергенен, фотокаталитичен, ябълков, катехинов, йонизиращ и др.
  • Голяма разлика в температурата вътре и вън – Внимавайте особено при по-малките деца за температурните колебания, когато в помещението вътре е много топло, а отвън – много студено и обратно. Отворете за малко прозорец или врата, за да компенсирате поне донякъде температурната разлика. Можете да намалите или увеличите темепературата, която поддържа климатикът, за да подготвите детето за разликата в градусите. Оставете климатика да работи на новата температура, за да можете, когато се прибирате обратно, тя отново да не е много по-различна от тази навън.

За ползите от климатика можем да говорим много, а що касае децата – това си остава най-безопасното средство за отопление или охлаждане на детска стая – далеч от любопитните детски ръчички, без горещи повърхности, без видими въртящи се перки. Дистанционното управление на климатика прави изборa ви за покупка на климатик възможно най-тихия вариант за промяна на температурата. А къде да се монтира вътрешното тяло на климатика, ще ви консултираме БЕЗПЛАТНО, за да сме сигурни, че сте взели най-ефективното и безопасно решение за сигурността на вашето дете.


Сподели за Климатик в детската стая в Google+Сподели за Климатик в детската стая в Twitter