Климатиците TCL

Вече можем да се похвалим с включване в нашия каталог от предлагани продукти и климатици на Мултинационалната компания TCL. Главния офис на корпорацията се намира в Хуизу-Китай и през 2010г е сред най-големите производители на битова техника и 6-ти по големина производител на телевизори в света - след Samsung, LG, Sony, Panasonic и Sharp. Само 3 годими по-късно - през 2013г пазарния дял по продажби вече се нарежда на трето място в света! Корпоративния слоган на компанията е "The Creative Life".

Основните продукти произвеждани от TCL са телевизори, климатици, мобилни телефони, бяла техника и компютри. Собственост на компанията са търговските марки Thomson и Alcatel.

Китайския производител подписа договор през 2012г с шведския гигант IKEA за доставка на електроника в магазините IKEA.

Първите впечатления от инсталираните климатици са повече от добри. За цената си предлагат повече отколкото очаквахме. Базовите модели на климатици TCL TAC-12CH са клас А на енергийна ефективност, с температурен диапазон от -15градуса по Целзий. Работят сравнително тихо. Отопляват добре. Можем да кажем, че в ниския ценови клас, това е най-доброто предложение.

Още едно предимство на тези климатици са компактните размери на вътрешното тяло. Често се налага избора на климатик да е ограничен заради размери, където може да се събере климатика. Ако имате такова ограничение до 77см, то TCL е логичния избор. Освен това височината му е само 24см. Това го прави много подходящ за инсталиране над врати, на трегери и др. Имайки предвид че повечето климатици са високи 30см, то това "мъниче" ще се побере почти навсякъде.

Климатика е подходящ за инсталиране в домове с колебания в електрозахранването, тъй като работния диапазон е от 165 до 265 V.

Дизайна е красив, с изчистен преден панел, компресора е роторен, климатика е с двоен топлообменник.

Ако търсите едновременно евтин и добър климатик и не сте предубедени към китайското производството (каквито всъщност са и много от дори по-скъпите климатици на други известни марки), то TCL е точно за Вас!

 


Сподели за Климатиците TCL в Google+Сподели за Климатиците TCL в Twitter