Климатици Mitsubishi с нов модел 2016г - серия DM

На пазара вече е най-новия модел на климатици Mitsubishi Electric - DM серия.

Модела се появява в отговор на конкурента Daikin FTXB, като за пръв път Митсубиши предлагат продукт в ценовия клас  около 1000лв-1100лв.

Предлага се само в двете най-разпространени мощности - DM25 - познати като 9-ка и DM35 - като 12-ка.

Основни акценти в представянето му са: класа на енергийна ефективност - А+ и на охлаждане и на отопление; ниските нива на шум - 22db(A) за вътрешното и 50 db(A) за външното тяло. От Mitsubishi гарантират стабилна и надеждна работа в температурен диапазон от минус 10 до плюс 46 градуса по Целзий, като в режим охлаждане също работи при минус 10, което го прави подходящ и за инсталиране в сървърни помещения.

Лекото и компактно външно тяло с тегло от само 25кг също се представя като предимство на модела, макар че има и различни мнения по този въпрос.

Като функции и екстри няма нещо особено, а и не можем да изискваме много от климатик на тази цена. DC инверторно управление, филтър за пречистване със сребърна йонизация, автоматичен режим, таймер, компактен и стилен дизайн и WI-FI READY - възможност за включване на допълнителния контролер MEL Cloud.

Като недостатък можем да посочим ниската отдавана мощност в режим отопление, което означава, че трябва да бъдем внимателни при избора между DM25 и DM35.

Като цяло този продукт се пуска на пазара с известно нежелание от Mitsubishi, тъй като компанията винаги е държала на качеството преди всичко, но в крайна сметка конкуренцията и пазарното търсене принудиха японската компания да реагират, и да предложат адекватно нискобюджетно решение. Компромис с качеството не е правен. Купувайки DM, клиента получава познатото качество, надеждност, тиха и безотказна работа. Единственото, с което е постигната ниската цена е намалената мощност при отопление, тоест не можем да разчитаме на ефективно отопление за големи помещения.

Този модел ще намери своите клиенти сред тези, които искат да имат климатик от реномирана марка, с високо качество на ниска цена. Ще бъде купуван от хора, които искат решение предимно за охлаждане и в преходните сезони - тогава безспорно Mitsubishi MSZ/MUZ-DM модела е абсолютен фаворит.

Пожелаваме на модела меки зими и ниска влажност, а ние ще го инсталираме и поддържаме с любов :)

За поръчка на MItsubishi MSZ/MUZ-DMM25VA тук:                   За поръчка на MItsubishi MSZ/MUZ-DMM35VA тук:


Сподели за Климатици Mitsubishi с нов модел 2016г - серия DM в Google+Сподели за Климатици Mitsubishi с нов модел 2016г - серия DM в Twitter