На пазара вече е новия Ururu Sarara

Най-добрите климатици Daikin представят новия модел в най-високия клас енергийна ефективност - Ururu Sarara 2014г.

Този климатик е предназначен за ценителите на качеството и новите технологии, и не е по всеки джоб. Но тези, които вече притежават модела знаят, че всеки похарчен лев си заслужава. Какво е новото, и с какво Daikin превъзхожда конкурентните производители? Пет решения за абсолютен комфорт в един продукт - така можем да определим елитната серия хиперинверторни климатици на японската компания.

1. Ururu (Овлажняване) При работата си климатиците изсушават въздуха, което не винаги ни кара да се чувстваме комфортно. Не и Daikin. Този модел е снабден със система, която снабдява 450ml/h, количество, напълно достатъчно за една голяма стая. Така комфортното затопляне е гарантирано. За разлика от стандартните овлажнители, тук не  е необходим допълнителен контейнер, който периодично да захранваме с необходимото количество вода. Daikin автоматично абсорбира необходимата влажност от външната среда. По този начин се избягва и предотвратява развитието на бактерии и микроорганизми. Овлажнения въздух ни помага да чувстваме въздуха по-топъл и приятен. Също така благодарение на тази функция се предотвратява изсушаването на кожата и раздразнение на гърлото. Не на последно място благодарение на овлажнения въздух, ние чувстваме комфорт дори при по-ниска температура, което означава по-ниска консумация и високо енергоспестяване.

2.Sarara (Изсушаване) Въздуха може да бъде изсушен, без задължително изстудяване.  Също както овлажняването на въздуха дава приятно усещане за комфорт през зимата, това прави изсушаването през летните месеци. Уникалната технология на Дайкин намалява влажността в стаята като поддържа равномерна температура, като по този начин се намалява риска от преохлаждане на помещението и следователно пестим електроенергия, запазвайки комфортната температура в стаята.

3.Вентилация. Свеж въздух в стаята дори при затворени прозорци. За разлика от обикновените климатици, Ururu Sarara е първият инверторен климатик, който благодарение на мощната си вентилация от 32куб.м/час, може да изпълни със свеж въздух стая от 26кв.м за по-малко от два часа. Нещо повече - този свеж въздух е вече климатизиран до желаната температура, без допълнителни загуби за неговото затопляне.

4. Непрекъснато пречистване на въздуха. Патентования Daikin Flash Streamer повишава качеството на въздуха. Прахови и дезодориращи филтри, поленово пречистване, фотокаталитичен филтър последователно премахват ефективно цигарен дим и миризми. Всички останали вируси и микроби се унищожават от Flash Streamer, посредством мощен поток електрони.

5. Отопление и охлаждане. Накрая, но не на последно място, с този климатик получавате качествено и надеждно охлаждане и отопление. Естествено от възможно най-високия клас енергийна ефективност - охлаждане A+++ и отоппление A+++! СОР от 5.80;SCOP-5.90; SEER-9.54; EER:6.10. Мощност на отопление 7.5кв за 9-ката и 9кв при 12-ката. Зад тези "сухи цифри" се крие високата мощност, ниската консумация и високата енергийна ефективност, благодарение на която инвестицията в този модел се възвръща много бързо.

Други новости в най-добрия хиперинверторен климатик на пазара:

Автоматично почистване на филтрите. Автоматична четка почиства замърсените прахови филтри и отвежда отпадъците в специален контейнер. Това помага за постигане на оптимален топлообмен, като намалява консумацията с до 25% в сравнение с непочистени филтри.

Интелигентен сензор с двойно действие. Уруру Сарара е снабден с око-сензор с две основни функции. Сензор за присъствие. Ако в продължение на 20 моин в стаята няма човек, климатика автоматично преминава в икономичен режим, като променя температурата с 2 градуса за допълнителна икономия на електроенергия. Когато засече отново присъствие, сензора възстановява зададените настройки. Освен това, сензора улавя и местоположението на човека, като пренасочва въздушната струя в друга посока.

Коанда ефект при насочване на въздушната струя. Доставя по-голяма дължина на въздушния поток, като насочва студения въздух през лятото по тавана, а в режим отопление по стената към пода, за абсолютно равномерно разпределение на температурата и в най-отдалечените части на помещението.

Лесно за използване дистанционно управление - при което най-често използваните бутони са изведени отпред, а тези за допълнителни и не често използвани настройки, под капачето. Новост е възможността на седмичния таймер с една настройка да зададете повтарящо се включване или изключване на климатика всеки ден по едно и също време.

Показания за консумацията на електроенергия. Показания за влажността на въздуха, вътрешната и външната температура.

И накрая - как да познаем модела? Ако не пише Daikin Ururu Sarara, търсете сигнатурата FTXZ25N/RXZ25N, респективно 35 или 50. Ако и така не го намерите - по цената ще го познаете :) състои се от четири цифри и започва минимум с 3.


Сподели за На пазара вече е новия Ururu Sarara в Google+Сподели за На пазара вече е новия Ururu Sarara в Twitter