Какво е климатик 12-ка, или що е това BTU?

BTU е измервателна единица за капацитет при климатизаторите. Сигнатурата означава Британски Топлинни Единици.  Климатик 12-ка означава 12000 британски топлинни единици.

Малко суха информация е че 1BTU е необходимото количество топлина за повишаване на температурата на 1 pound (0.45кг.) вода с 1 градус по Фаренхайт (0,56гр.Целзий) Едни производители ползват именно тази система при наименованието на моделите си, докато други използват отдаваната мощност в режим охлаждане, например 3,5kW се превръща в климатик 35-ца. Така климатик с един и същ капацитет при различни производители се описва  с различни цифри в наименованието. Или 35-ца = 12-ка;25-ца=9-ка и т.н.  Тук идва объркването при крайния клиент, който очаква, че една 25-ца (при Дайкин и Митсубиши) е за  по-голямо помещение, отколкото една 24-ка (при Панасоник и Дженерал), при това три пъти по-икономична, а и три пъти по-евтина?!? Затова нашият съвет е да ползвате и да се ориентирате по отдаваните мощности. А и затова сме ние и нашата фирма за климатици - да Ви консултираме и помогнем в правилния избор на климатик.


Сподели за Какво е климатик 12-ка, или що е това BTU? в Google+Сподели за Какво е климатик 12-ка, или що е това BTU? в Twitter