Какъв климатик да изберем

Решено е – ще си купувате климатик! Какво обаче трябва да знаете, преди да си го купите? За да откриете верния отговор ще се наложи да направите пълна характеристика на помещението, което ще отоплявате. Това не са излишни подробности, а основното, което ще определи избора ви какъв точно климатик ви е необходим. Ако за Вас това е скучно и досадно занимание - моля, не се колебайте!
Обадете ни се и се възползвайте от услугата ни – БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД! На място професионално ще отговорим на всичките ви въпроси, ще получите консултация за това кой е ВАШИЯТ климатик и защо, къде точно е най-добре да се постави, как ще се монтира и поддържа.

Трябва да се информирате за следното:
1.В каква сграда се намира помещението, което ще отоплявате? В монолитна /т.н. тухлена/, ЕПК или друг вид? Ново или старо строителство е? Има ли направена някаква изолация - външна или вътрешна? Отговорите на тези въпроси ще определят каква е топлоизолацията на помещението, а от това зависи и вида, и мощността на нужния ви климатик.

2. Стаята ви се намира на първия или на последния етаж: и в двата случая е различно, и е важно да знаете какво има под нея /ако сте на първия/ – магазини, гаражи, мазета или тунели, а ако е на последния - има ли тавански помещения отгоре или нещо друго.

3. За какво ще се използва - за детска, за гостна, за всекидневна, за офис или за магазин? Колко често ще е нужно да се отоплява - денонощно или само през определени дни?

4. Има ли външни стени, сменяна ли е дограмата на прозорците ви и в каква посока гледат те? Ако е на юг – ще ви е нужно да се разхлаждате в летните жеги, ако е на север - инвестирайте в по-мощен и качествен климатик, който няма да увеличи с много енергийните ви разходи.

5. Измерете с точност до см /а не на ,,око“/ височината, дължината и широчината на помещението - тези мерки ще са ви нужни, за да се определи квадратурата на стаята, а от там и големината на климатика ви.

6. Колко човека обитават помещението, какъв обем е зает от мебели, има ли уреди които отдават топлина (като компютри, хладилници, готварски уреди, хладилни витрини и т.н), продължително отворени врати към други помещения.

7. И отново стигаме до въпроса - какъв климатик да изберете? Как да откриете най-важното съотношение ,,цена – ефективност – качество – поддръжка“? Вместо да се лутате в морето от мнения и противоречива информация – посъветвайте се с нашите специалисти, доверете се на нашия професионализъм! Купуването на климатик е дългосрочна инвестиция и ние от Импас-Клима ще бъдем Вашият доверен партньор!


Сподели за Какъв климатик да изберем в Google+Сподели за Какъв климатик да изберем в Twitter