Климатик през лятото

Лято е – време за студени коктейли, морски бриз и мечтаната отпуска, някъде надалече… Но, където и да сте – у дома или на непознато място, за вашия комфорт и търсена прохлада ще се грижи, разбира се - климатикът. Ако все още не сте си купили-консултирайте се с нашите специалисти! При нас ще получите нужната техническа информация, безплатна доставка до всяка точка на страната и безплатен монтаж на висококачествени инверторни климатици. Какви са професионалните ни съвети, за да си осигурите максимална хладина и уют през летните жеги?

1. Поставете на прозорците си плътни завеси или щори, по ваш вкус и възможности. През деня нека прозорците да са затворени, с пуснати щори и завеси. През лятото нощта е времето да проветрявате и да освежавате въздуха в стаята. Изолирайте слънчевата светлина и топлина от терасите, балконите и верандите си по същия начин. Резултатът от вашите действия ще бъде няколко градуса по-ниски температури в жилището.
2. Инвестирайте в топлоизолация на стени и дори на покрив, това ще ви е полезно, не само през летните жеги, а и през студената зима. Все пак лятото е сезонът на почивките, но и на …ремонтите.
3. Оставете готварската си печка да си почине – преминете на здравословна кухня с разнообразни салати, студени супи и охладени десерти. Аламинутите, приготвени в тостери или в микровълновата фурна ще намалят температурата в помещението.
4. Огледайте се – има ли в жилището електроуреди и осветителни тела, които по навик и ненужно сте оставили включени: изключете ги! Помислете и за енергоспестяващо осветление, обикновените крушки излъчват освен светлина и топлина.
5. Климатикът ще бъде максимално ефективен, ако почиствате въздушния му филтър 1-2 пъти месечно. Не забравяйте тази грижа - това не само ще подобри работата му, ще ви спести излишни разходи, а и ще се грижи за здравето ви.
6. Следете температурата извън помещението - разликата в градусите навън и вътре трябва да е не повече от 10-12. Ние препоръчваме оптимална настройка на 24 градуса през лятото.
7. Профилактичният преглед от професионалист е важен не само за вас и за здравето ви, но и за вашия климатик. И в двата случая – не го пропускайте! Своевременно ще бъдат отстранени малки на вид неизправности, преди да са прераснали в големи финансови и технически проблеми.
8.Не забравяйте, че климатикът ви ще работи по-интензивно докато охлади до зададената му температура, а след достигането й ще я поддържа с много по-нисък разход на ток.
След всичко казано се надяваме да сме били полезни, ако имате въпроси – потърсете ни на телефони: 02/ 468 29 22; 0899 783 565; 0885 783 565


Сподели за Климатик през лятото в Google+Сподели за Климатик през лятото в Twitter