Мулти сплит системи

,,Мулти“ означава много, т.e имате две, три и повече вътрешни тела, всяко от тях поставено в различно помещение. Всички вътрешни тела се управляват само от едно външно тяло, монтирано на подходящо място. Мулти сплит системите се използват за охлаждане и отопление на две, три и повече стаи едновременно, подходящи са както за различни офиси и зали, така и за употреба в жилищни сгради. Комбинациите от брой вътрешни тела, мощност, големина и модели на климатици мулти сплит са много. А от там и различните им цени, включително и за доставка и монтаж. Преди да изберете точно какво да си купите, направете професионална консултация, само специалист ще ви ориентира правилно, кое ще бъде най – добрия ви избор за вашите нужди и възможности, според спецификата и особеностите на мястото.

Кога се налага използването на мулти сплит системите? Там, където дизайна на сградата не позволява монтирането на повече от едно външно тяло или няма възможност за поставяне.

Кои са недостатъците на мулти сплит системите? Наличието на много вътрешни тела не само затруднява и оскъпява тяхната инсталация, но увеличава и крайната цена на мулти сплит системата. Да не забравяме, че при повреда на външното тяло – спира да работи цялата мулти сплит система. При големи натоварвания – работа при максимални или минимални температури на външната среда, се намалява силата на охлаждане или отопление в помещенията.

Кои са предимствата им? Мулти сплит системите са качествени, икономични и практични при използването им на места, където е необходимо или наложително тяхната употреба, поради различни ограничения – в пространство, в мощности, в разходи.

 

 

 

 

 

 

 


Сподели за Мулти сплит системи в Google+Сподели за Мулти сплит системи в Twitter