Съвети за избор на климатик и фирма от която да го закупите

Съвети за избор на климатик и фирма от която да го закупите

На коя фирма за климатици да се доверим?

Типичен Български сценарий: Евтино, тънко, изгодно, най-евтино... хоп, прецаках се

Вие търсите климатик. Най-евтино. Задължително най-изгодно и евтино!
Все повече на нашия пазар започват да се появяват десетки нови фирми и фирмички за климатици. Това е нормално, защото конкуренция винаги е имало и трябва да има. Лошото обаче е, че много от тях предоставят един мобилен телефон, един безплатен имейл адрес в abv или mail.bg и един сайт-онлайн магазин. Няма офис, няма служители, няма мострена зала, за сервизна и складова база да не говорим...  Разбира се липсата на всички тези разходи позволява нелоялно ценообразуване, с което лесно се печели доверчивия клиент. Какво се случва обаче през зимата, когато настъпва времето за ремонти. Системата им на "работа" е ясна - продава се климатик с неясен китайски произход, монтира се ''с краката", а зимата когато клиентът започне да звъни недоволен, телефона не отговаря, имейлите остават без отговор а често и фирмата вече я няма. Все повече попадаме на такива случаи.
Започва се ходене по мъките и звънене по по-големите фирми за климатици с надеждата все някой да откликне и да ремонтира повредената машина. Разбира се обаче гаранцията не важи и за този ремонт се плаща. За да си спестите тези неудобства, доверете се на фирма за климатици, която е доказала себе си през годините и е спечелила доверието на клиентите.

При избора на фирма за климатици обърнете внимание на посочените контактни данни, стационарни телефони, адреси на офиси, магазини и сервиз, от колко време е на пазара, репутация на фирмата, препоръка от приятел и др.

Фирма за климатици или голяма търговска верига-от къде да купя?
Още един въпрос, на който като се замисли човек, бързо ще намери отговора. Всъщност въпроса е "Какво очаквам да получа?" Всеизвестен факт е принципа на работа на големите търговски вериги-продажба на електроуред в кашон, ниска мотивация и некомпетентност на персонала, липса на разбиране на нуждите и лошо отношение към клиента, използване на фирми подизпълнители за инсталация и гаранционна поддръжка и най-вече продажба на продукти, които трябва да бъдат продадени по таргет. Търговците в тези вериги неусетно Ви насочват към този модел, които 'трябва' да продадат,тъй като заплатите им са обвързани с определени 'постижения' в продажбите. Оглед на помещението-няма шанс, достатъчна е квадратурата!  Иначе-да-20 лева по-ниска цена (не винаги). Резултат-лош избор, нискокачествен монтаж и следват описаните случки по-горе, при които и КЗП не помага. Инвестицията излиза често двойно. Доверете се на специализирана в тази област фирма, утвърдена на пазара, с пълен набор услуги-консултация, оглед, продажба, доставка, монтаж на климатик, гаранционна поддръжка, профилактични прегледи, следгаранционен сервиз. Бъдете сигурни-ще получите точно това, от което имате нужда, а не кой да е климатик, само заради оборота.

Битка за клиенти по интернет форумите или маркетинг по Български

Все повече клиенти споделят, че са тотално объркани след обхождане на всички интернет форуми. Срещнали толкова твърдения от "специалисти", че трудно могат да различат вярната от откровено подвеждащата информация. Не е разумно е да се предоверявате на мнения по интернет-форуми. В тях има „щатни служители” на някои фирми, чиято единствена задача е рекламират . За тях списването по форумите е безплатна реклама. И понеже техническите форуми не са толкова популярни, са почнали да се вихрят и в bg-mama. Смях. За имената на тези потребители ще се сетите сами, попадайки на някоя от техните настоятелни "консултации". Ще ги очакваме скоро с публикации във форумите за красота, фитнес, музика и спорт... Считаме, че такова отношение към потребителя е некоректно и подвеждащо. Хората влизат във форума, за да споделят помежду си и да си пишат и чатят, а не да попаднат там на рекламни агенти, раздаващи наляво и надясно безкористни консултации, а всъщност целящи да хванат клиенти и да увеличат популярността и продажбите си. Една сериозна фирма никога не би тръгнала да се занимава с подобен род „консултации”, не само защото са смешни, а и защото който работи много няма време за писане по форуми. Много често профилите на подобни потребители съдържат реклама в подписите си, с цел да си осигурят възможно най-голям брой отваряния на сайтовете си за деня, а оттам и по-висок рейтинг в търсачките.Схемата работи на стария принцип на битаците: "Насам народеее, кой разбира тук се спира". Другия начин, по който ще ги познаете е яростта, с която пишат за своите конкуренти и марките, които не предлагат. На Бай Ганьо принадлежи култовата реплика "Всички са маскари, само ние сме добри". Перифразирано: Марка климатик Х е боклук, защото мойта фирма не я предлага. Припомняме на тези наглеци, че коректният начин да рекламираш в интернет форум или сайт е като си закупиш рекламен банер.

 

 

Сподели за Съвети за избор на климатик и фирма от която да го закупите в Google+Сподели за Съвети за избор на климатик и фирма от която да го закупите в Twitter